İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın 11.03.2016/255 tarih/sayılı yazısının incelenmesi sonucunda, CAN ERZİNCAN TV logosuyla yayın yapan Can Erzincan Radyo Televizyon ve Yayıncılık San. Tic. A.Ş. unvanlı kuruluş hakkında alınan “(…) 6112 sayılı Kanun’un sekizinci madde birinci fıkrasının (ı) bendi hükmünün ihlal edildiği” yönündeki Oyçokluğu kararına Karşıoy kullandım.
Yayınlanan Güne Bakış programına konuk olarak katılan Mümtazer Türköne’nin ‘Çözüm sürecinde PKK’ya göz yumulduğu, bu arada örgütün kırda-kentte kendini hazırladığı, cephane yığdığı, tüneller kazdığı, halka propaganda yaptığı, bu nedenle hele bahar gelince durumun daha kötü olacağı, engellemenin yolu olmadığı ve daha kötü olacağı, bu günleri arayacağımız’ yolunda açıklamaları nedeniyle yaptırım uygulandığı anlaşılmaktadır.
Bu konuşmaların terörü haklı göstermek amacında olmadığı, tam tersine terör örgütü PKK’nın eleştirildiği, ancak gücünün sebebi aranırken hükümet politikalarının da eleştirildiği görülmektedir. Bu ifadelerin, yetkililerin kendi ifadelerinden farklı olmadığı ve konuğun kendi görüşleri olduğu da dikkate alındığında, ifade özgürlüğü kapsamında ele alınarak ihlal olmadığı kararı alınması gerektiği görüşündeyim.
Bu nedenle Oyçokluğu kararında Karşıoy kullandım.