İslam İşbirliği Teşkilatı IBRAF’ı ilgili kuruluş olarak onayladı
Karadeniz Ülkeleri Düzenleyici Kurullar Forumu (BRAF) gibi Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun girişimleri sonucunda kurulan İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteleri Forumu (IBRAF), İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından “ilgili kuruluş” olarak tescil edildi.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun girişimleriyle Türkiye merkezli olarak kurulan ve Genel Sekreterliğini Üst Kurul Üyesi Dr. Hamit Ersoy’un yürüttüğü IBRAF’ın statüsü, Türkiye’nin önerisiyle, İslam İşbirliği Teşkilatının Kıdemli Memurlar toplantısında gündeme alındı. Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 5-7 Kasım 2013 tarihlerinde gerçekleştirilen toplantıda, IBRAF’ın "İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ilgili kuruluşu" olarak tescili yönündeki Türkiye'nin resmi önerisi oybirliğiyle kabul edildi.
İİT’nin bu kararıyla birlikte, 19-20 Aralık 2013 tarihinde Fas'ın Marakeş kentinde 3. Yıllık Toplantısını yapacak olan IBRAF, İİT organizasyon şemasında yerini aldı. IBRAF sayesinde, Türkiye ile İslam ülkeleri arasında yayıncılığın düzenlenmesi ve denetlenmesi bakımından işbirliğinin geliştirilmesi bekleniyor.
Yayıncılığın sınıraşan doğası gereği, bu alanda işbirliğini oluşturmayı ve geliştirmeyi hedefleyen bölgesel platformlar arasında, 6 üyeli CERF, 12 üyeli Karadeniz Düzenleyici Kurullar Forumu (BRAF), 19 üyeli Akdeniz Düzenleyici Kurullar Ağı (MNRA) ve 41 üyeli Avrupa Düzenleyici Kurullar Platformu
(EPRA) bulunuyor. İİT tarafından ilgili kuruluş olarak tescih edilen IBRAF ise, İİT Üyesi 57 ülkeye hitap ediyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.



