RTÜK'ün 13. Gelecekle İletişim Çalıştayı'nda, “Uluslararası İletişim Kültürü” Detaylarıyla Masaya Yatırılıyor
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) düzenlenen "13. Gelecekle İletişim Çalıştayı", Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.
Uluslararası Saraybosna Üniversitesinin (IUS) ev sahipliğinde başlayan programa, RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, IUS Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yıldırım'ın yanı sıra Bosna Hersek'teki Türk kurum temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Karadaş, açılış konuşmasında Türkiye'nin Bosna Hersek ile derin tarihi ilişkilere sahip olduğunu belirterek "Bosna Hersek ile birçok konuda kültür, medya, her anlamda aynı taraftayız. Özellikle Bosna Hersek'i seçtik bu yıl, çalıştayımızın konusu da 'medya ve kültür inşası" onu da özellikle seçtik. Çünkü medya ve kültür, çağımızın en önemli belirleyici unsurları” diye konuştu.
Çalıştaya 13 ülkeden 26 öğrencinin katıldığını aktaran Karadaş, öğrencilerin Bosna Hersek'in farklı şehirlerinde de bildirilerini sunacaklarını söyledi.
Karadaş, "Maksadımız gelecekle iletişimi sağlamak. Bu öğrenciler, Türkiye'de eğitim gören öğrenciler, okulları bittikten sonra kendi ülkelerine dönecek ve orada çeşitli görevler üstlenecek. O görevleri sırasında Türkiye ile iyi ilişkiler kurmaları, Türkiye'yi unutmamaları maksadımız." diye konuştu.
Öğrenciler, Bosna Hersek'te çok sayıda Osmanlı eseri görecek
IUS Rektörü Yıldırım, etkinlikte yaptığı konuşmada, RTÜK'ün çalıştayı geleneksel hale getirmesinin büyük bir başarı olarak gördüğünü, ele alınan konuların da önemli iletişim alanlarına değindiğini belirtti.
Yıldırım, programa gelen öğrencilerin, Bosna Hersek'te çok sayıda Osmanlı eseri göreceğini, Anadolu'da da Osmanlı'da paşalık yapan Boşnakların eser yaptırdığını anlattı.
Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının da (TİKA) destek verdiği çalıştay, 13 Ekim'de sona erecek.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulunu aşağıdaki sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.



